T: 06 2705 5815

 E: info@beerotica.eu

De Nieuwe Bierwereld

Anno 2015 is de bierwereld "booming". Overal ter wereld worden kleine, ambachtelijke brouwerijen opgericht die brouwen met een flinke dosis creativiteit en vernieuwende ideeën.

In deze sterk in opkomst zijnde “nieuwe bierwereld” wordt bier ervaren als een zuiver natuurproduct. Deze brouwers gebruiken vaak lokale ingrediënten voor hun bieren. Bier is bij hen een handgemaakt, kleinschalig natuurproduct, i.p.v. een industrieel geproduceerd massa product zoals de meeste bieren die bij het grote publiek bekend zijn.

Wist u bijvoorbeeld dat er bieren uit de Egyptische oudheid gerecreëerd worden gebaseerd op chemische technieken? Deze technieken zijn toegepast op drinkbekers gevonden in de graftombes van farao’s en koningen. Ook worden tegenwoordig allerlei 'vreemde' ingrediënten aan bier toegevoegd zoals bijvoorbeeld rode pepers, rozijnen, honing en zeewier. Of wist u dat er innovatieve brouwerijen zijn die gebruikmaken van verschillende vriestechnieken om zo de water concentratie in het bier te verlagen en op die manier bieren te produceren met een alcoholgehalte van wel 65%? En dat er tegenwoordig wereldwijd hop veredeling programma’s bestaan waar hops worden geteeld die natuurlijke smaken aan het bier toevoegen variërend van grapefruit-passievrucht, dennen, witte druiven, lychee en aardbeien? Met deze wetenschappelijke insteek hebben wij sinds 2012 al vele succesvolle proeverijen georganiseerd, met elke keer zeer enthousiaste deelnemers als resultaat. Ons ultieme doel is het delen van onze passie en ons enthousiasme voor dit veelzijdige ambachtelijk gebrouwen bier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees Meer

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.