T: 06 2705 5815

 E: info@beerotica.eu

Bieren met een Verhaal

Ons populairste thema. In dit thema komt een reeks ambachtelijke wereldbieren aan bod die elk hun eigen verhaal vertellen. Het thema is samengesteld op basis van smaak, verhaal, historie en geografische locatie. We starten ons internationale bieravontuur in Tsjechië en reizen via Amerika naar de Oostenrijkse bierwereld met onderweg nog een aantal verassende tussenstations. U komt meer te weten over de biercultuur in de genoemde landen en ook de brouwerijen worden uitvoerig belicht. Dit is een reis om nooit meer te vergeten!

 

Trappist met een Twist

Voor velen een thema dat bekend in de oren klinkt, maar weet u werkelijk wat de echte trappisten bieren zijn? Wat zijn de voorwaarden waaraan een brouwerij moet voldoen om het predicaat trappist te mogen dragen en welke zijn die trappisten brouwerijen. U leert over de rijke historie van de trappisten brouwerijen en wij praten u bij over de nieuwste ontwikkelingen binnen de wereld der trappisten bieren. Binnen dit thema maken wij een gebalanceerde selectie van de minder gangbare trappisten bieren, zodat er voor ieder wat te genieten valt!  Trappist met een Twist omvat tevens een zeer zeldzaam trappisten bier dat niet commercieel verkrijgbaar is. Daarom is dit thema een "must try" voor iedere bierliefhebber!

 

Hollandse Nieuwe

In Nederland grijpen we vaak naar een Belgisch biertje als we een iets speciaals willen drinken. Na dit proef thema zult u uw speciaal bier voortaan gegarandeerd dichter bij huis zoeken. Er is namelijk een zeer breed aanbod van zeer speciale Nederlandse bieren. Op dit moment zijn er in Nederland een behoorlijk aantal microbrouwerijen die zeer creatief brouwen. Wist u bijvoorbeeld dat de op een na beste ambachtelijke brouwerij van Europa in Nederland staat? Er zijn zelfs meerdere microbrouwerijen waar biertoeristen speciaal voor naar Nederland reizen. Nieuwsgierig geworden wat er bij u in de buurt te verkrijgen is, laat u dan nu verrassen door deze ambachtelijke Nederlandse brouwsels.

 

Extreme Bieren

Durft u dit bier experiment aan? De stijlen en ingrediënten in deze sessie mogen rustig extreem worden genoemd. In dit thema worden de historische stijlen die al eeuwen lang bestaan geserveerd de naast innovatieve stijlen van de laatste jaren. Trefwoorden als bitter, rook, pikant, zoet en zuur zijn enkele smaakprofielen die je in deze sessie kunt tegenkomen. Extreem maar toch verrassend goed drinkbaar.

 

Oude Geuzes en Lambiek Bieren

“Ah, dat zure spul” of “ Oh, dat zoete kersenbier” is vaak wat je hoort over deze stijl. Helaas, zijn deze ambachtelijke bieren meestal bekend in de zwaar aangepaste vormen die hun weg in Nederland naar de supermarkten en slijterijen vinden. Echte geuze en lambiek zijn “wilde bieren” die maar mondjesmaat buiten België te vinden zijn. Een variëteit aan micro-organismen zorgen voor een karakteristieke smaak. Gerijpt in eikenhouten vaten en hergegist op fles mogen deze gerust de champagne onder de bieren genoemd worden en daarom voor wijnproevers zeer interessant. Complexe en unieke smaken ontstaan in een eeuwenoud brouw en rijpingsproces, waarbij ook juist het vakmanschap van de brouwer een grotere rol speelt dan bij welke andere bierstijl dan ook. Een uniek thema waarbij ook de wetenschappelijke achtergronden tot de verbeelding spreken

 

Belgische Bieren

Belgische bieren, niets nieuws onder de zon zou men zeggen. Dat zou kunnen kloppen als u niet verder dan de plaatselijke buurtsupermarkt komt. België heeft natuurlijk een zeer lange brouwtraditie maar ook vandaag de dag worden er nog steeds nieuwe innovatieve brouwerijen geopend. Soms focussen deze brouwerijen zich op de bekende stijlen maar steeds vaker zijn ze experimenteel van aard. Niet voor niets maakte de voormalige premier van België, Jean-Luc de Haene, bezwaar tegen het schenken van wijn bij staatsbezoeken. Met een dergelijk rijk scala aan fantastische bieren voor het grijpen is iedereen tevreden te stellen. Verwacht klassiekers naast onbekende nieuwkomers in een proeverij rijk aan bierstijlen.

 

Duitse Bieren

Duitse bieren zijn vrij populair over de hele wereld. De meest bekende zijn de pilseners, weizen en bock bieren. Maar Duitse brouwers brengen nog meer interessante bieren op de markt zoals schwarz en rauch bieren, weizen-bocks en meerdere variaties op bestaande bierstijlen. Wij selecteren voor u 6 à topklasse bieren van grote en kleine brouwerijen in de genoemde stijlen en zijn er zeker van u te kunnen verrassen met dit oerdegelijke Duitse biermenu.

 

Amerikaanse Bieren

Bij Amerikaanse bieren denken de meeste mensen aan de vaak smakeloze pilseners die er door de grote brouwerijen gemaakt worden. Dit mag met recht een grote misvatting genoemd worden. Nergens ter wereld is ambachtelijk bier populairder en nergens groeit het aantal ambachtelijke brouwerijen zo hard als in Amerika. Deze nieuwe brouwerijen zijn ook nog eens erg experimenteel bezig. Bestaande stijlen worden aangepast en nieuwe stijlen toegevoegd. Laat u overtuigen dat Amerika voor veel meer staat dan alleen maar smakeloze pils.

 

Eigen Selectie

Wij verzekeren u dat er binnen elk thema een grote variatie aan bierstijlen is. Maar we kunnen ons voorstellen dat u nieuwsgierig bent naar een combinatie van bieren uit meerdere thema’s. Vanzelfsprekend kan er in samenspraak met u een bierproeverij samengesteld worden die volledig aansluit bij uw persoonlijke interesse en wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos; u wilt twee landen (of misschien zelfs drie) centraal stellen? U wilt de bieren met de meest opmerkelijke feiten in een proeverij onderbrengen? Of, u wilt slechts bieren van eenzelfde stijl als thema hebben? Dit is allemaal mogelijk en wij adviseren u daar graag bij.

 

 

 

Reserveer nu een Proeverij

 

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.